Нова транслітерація й заміна ID-карт і закордонних паспортів українців

By in
529
Нова транслітерація й заміна ID-карт і закордонних паспортів українців

📋 В лютому 2023 року в системі оформлення біометричних паспортів України відбулося оновлення програмного забезпечення. Після цього було приведено до одного зразка транслітерацію усіх документів, що посвідчують особу: закордонний паспорт та ID-картка. Відтепер ім’я та прізвище людини мають бути написані латиницею однаково як у закордонному паспорті, так і в ID-картці.

📢 Тобто, якщо людина отримала спочатку закордонний паспорт, а згодом ID-картку з іншим написанням прізвища чи імені латиницею, то закордонний паспорт буде автоматично визнаний недійсним. Особливо це зараз стосуватиметься дітей, які отримають перші ID-картки через філії ДП “Документ” у Польщі. Як повідомило консульство України в Гданську, видані раніше документи зі старою транслітерацією мають бути обміняні протягом не пізніше 1 місяця з дати отримання нового документа. Отримали ID-картку з новою трансілтерацією – протягом місяця маєте змінити закордонний паспорт, інакше він буде недійсним.

🛑️ У разі різної транслітерації в закордонному паспорті ID-картці дійсним визнаватимуть останній оформлений документ. Якщо в отриманих раніше обох документах, і в закордонному паспорті, і в ID-картці ім’я та прізвище латиницею написано однаково, то ваші документи не потребують заміни.

✅ перевірити самостійно статус вашого паспорта за базою недійсних документів за посиланням Перевірка недійсних документів :: Державна міграційна служба України (dmsu.gov.ua) .

✅ перевірте самостійно за посиланням Перевірка транслітерації :: Державна міграційна служба України (dmsu.gov.ua) , яка буде вам запропонована транслітерація та чи збігається вона з транслітерацією у вашому паспорті/ паспортах

54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.